Welkom op de site van mijn praktijk voor klankmassage!

 

Werking van klank

De werking van klank bij een behandeling berust in hoofdlijn op twee zaken: alles is trilling en trillingen beïnvloeden elkaar.

Bij een behandeling met klankschalen worden trillingen zowel overgedragen via het gehoor als via de huid. De schalen produceren een breed spectrum aan trillingen, en bij eigenfrequenties gaan lichaamsdelen meetrillen (resonantie). Door de schalen herhaald aan te slaan worden blokkades in het lichaam los getrild. De trillingen werken als een innerlijke massage. De uitwerking is zowel fysiek, psychisch als energetisch.

De klanken en trillingen beïnvloeden ook de schedel en de hersenen. De frequentie van de hersengolven vertraagt en zowel het denken als het zenuwstelsel kalmeert. Er ontstaat een innerlijke stilte met een verhoogde waarneming. Dit wordt vaak ervaren als thuiskomen bij jezelf.

Er kan ook resonantie door verschillende lagen van het bewustzijn optreden; oude herinneringen en gevoelens die soms heel lang hebben vast gezeten komen dan naar boven. Dit biedt de kans op verschuiving van een onbewust probleem naar het bewuste zijn, waardoor verwerking ervan gemakkelijker wordt.