Klankmassage

Een klankmassage is een behandeling met klank en trilling. De klanken en trillingen worden geproduceerd met klankschalen die op en rond de cliënt worden geplaatst.

De cliënt ligt daarbij op een massagetafel, bij voorkeur gekleed in gemakkelijk zittende kleding. De schalen worden achtereenvolgens op de achterzijde en op de voorzijde van het lichaam geplaatst, in het bijzonder op sommige chakra-gebieden en gewrichten.

Vooraf aan de behandeling is er een korte intake, om de speelruimte en randvoorwaarden van de behandeling te bepalen. Na afloop van de behandeling is er ruimte voor een kort nagesprek. Soms kan dit behulpzaam zijn om ervaringen en gevoelens die tijdens de klankbehandeling naar boven kwamen een plek te geven.

Een klankbehandeling is een uitstekend middel voor mensen die stress willen loslaten, willen ontspannen of verdieping zoeken in zichzelf. Bij vrouwen in het begin van een zwangerschap, mensen met een pacemaker of personen met psychotische klachten is terughoudendheid in het werken met klank op zijn plaats.